Voordelen van infraroodstralers

van infraroodstralers

Infraroodpanelen werken heel anders dan standaardradiatoren. Terwijl standaard convectieverwarmers de lucht opwarmen en vervolgens opstijgen, verwarmt infrarood objecten rechtstreeks door golven van ver-infraroodstraling uit te zenden (dezelfde soort die de zon afgeeft). Dit zorgt ervoor dat de moleculen van welk object dan ook trillen en warmte uitstralen naar de omringende ruimte. Omdat dit directe verwarming is, betekent dit dat IR-panelen op muren en plafonds kunnen worden gemonteerd, omdat ze voor hun effectiviteit niet afhankelijk zijn van luchtbeweging.

Dit is de reden waarom het niet ongewoon is dat IR-verwarming wordt gebruikt in commerciële panden die een hoge mate van warmtedistributie nodig hebben en in sterk geïsoleerde en passiefhuizen die normaal gesproken geen centrale verwarming nodig hebben (hoewel dit ook kan worden gebruikt als een bijverwarmingssysteem om zorgen voor extra comfort in de winter). Ze kunnen ook worden geïnstalleerd in buitenruimtes of zelfs in garages waar u misschien wat extra warmte wilt toevoegen als u in de auto of op de fiets werkt.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Omdat infraroodverwarming niet afhankelijk is van luchtcirculatie, betekent dit dat er geen stof en andere verontreinigende stoffen door de kamer circuleren. Dit is vooral belangrijk voor mensen die lijden aan ademhalingsaandoeningen, omdat het zal helpen een gezond milieu te behouden. Daarnaast helpt het ook om eventuele schimmelgroei in uw huis tot een minimum te beperken.

Voordelen van infraroodstralers

Een ander voordeel van infraroodpanelen is dat ze veel minder onderhoud vergen dan traditionele convectieradiatoren, omdat er geen bewegende delen zijn. Dit maakt het heel eenvoudig om ze in onberispelijke staat te houden. Ze kunnen ook worden gepersonaliseerd met behulp van bedrukte panelen, waardoor u er een stijlvol interieurstuk van kunt maken. Dit is ideaal voor mensen die een beetje persoonlijkheid aan hun huis willen toevoegen.

Het is ook bekend dat infraroodverwarmingspanelen veel langer meegaan dan conventionele convectieradiatoren. Dit komt omdat het zeer duurzame onderdelen zijn die de tand des tijds kunnen doorstaan. Ze zullen niet kromtrekken of barsten vanwege hun stevige constructie en kunnen worden afgeveegd met een doek of zelfs water als je ze moet schoonmaken. Dit helpt om eventuele schade aan uw auto in de loop der jaren te verminderen en zal u uiteindelijk helpen geld te besparen op reparatiekosten.

Infraroodpanelen zijn veel milieuvriendelijker dan standaard gasboilers, omdat ze alleen elektriciteit gebruiken om te werken. Dit is niet zo groen als het gebruik van aardgas, maar het is veel beter dan het gebruik van steenkool en andere fossiele brandstoffen. U kunt een nog groter verschil maken door ze op een speciaal elektrisch circuit te installeren, waardoor u ze kunt in- en uitschakelen zoals elk ander huishoudelijk apparaat. Zo voorkomt u ook dat uw stookkosten onnodig hoog worden. Dit komt omdat u alleen de IR-verwarming gebruikt die u nodig heeft en niet betaalt om uw hele woning te verwarmen, zoals veel mensen doen met conventionele verwarmingssystemen.

about author

admin

[email protected]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *